Finał etapu regionalnego konkursu gastronomicznego ,,Bitwa na drobiowe smaki”
Uczennice klasy drugiej Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych Karolina Kołodiuk i Natalia Bielicka uczestniczyły 27.11.2023 r. w eliminacjach
regionalnych III Ogólnopolskiego Konkursu ,,Bitwa na drobiowe smaki”, zorganizowanego przez Krajową Federację Hodowców Drobiu i Producentów Jaj i adresowanego do uczniów szkół ponadpodstawowych o profilu gastronomicznym. Nasze uczennice przygotowały aksamitny krem z dyni z szarpanym mięsem drobiowym oraz dyniowe gnocchi z drobiową roladką z pistacjami i sosem śliwkowym. Jury doceniło kunszt sztuki kulinarnej, oryginalność, pomysłowość oraz smakowitość i wygląd dania, sporządzonego przez naszą drużynę.
Dziewczęta zakwalifikowały się do finału etapu regionalnego, który odbył się 28.11.2023 r. Udział w konkursie był okazją do rozwijania pasji kulinarnych i kreatywności oraz doskonalenia umiejętności zawodowych.
Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.