III miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym „SLOW FOOD 2023”
Uczennice klasy pierwszej Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych Karolina Kołodiuk i Wiktoria Lubańska uczestniczyły 23.05.2023 w finale II Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „SLOW FOOD 2023”, zorganizowanego przez Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Oleszycach. Tematem przewodnim konkursu był „Wiosenny obiad z pokrzywą”.
Nasze uczennice przyrządziły Roladki z piersi kurczaka z pokrzywowymi kluskami śląskimi i mixem sałat okraszonym dresingiem pokrzywowym . Jury doceniło kunszt sztuki kulinarnej, oryginalność, pomysłowość oraz smakowitość i wygląd dania, sporządzonego przez naszą drużynę. Dziewczęta do konkursu przygotowywały panie Irmina Baran i Dorota Szwed.
Udział w konkursie był okazją do rozwijania pasji kulinarnych oraz doskonalenia umiejętności zawodowych.
Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.