Wyposażenie pracowni do praktycznej nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych
Najważniejsze wyposażenie warsztatów i pracowni:
- stoły produkcyjne,
- kuchenki indukcyjne z piekarnikami,
- zestawy garnków, patelni i innych naczyń kuchennych,
- drobny sprzęt produkcyjny,
- maszynki do mielenia, frytownice, blendery, roboty wieloczynnościowe, naczynia do gotowania na parze, sokowirówki,
- chłodziarko – zamrażarka,
- zmywarka do naczyń,
- piec konwekcyjno-parowy,
- kuchenki mikrofalowe,
- urządzenie do gotowania w niskich temperaturach,
- wózek do flambirowania,
- pakowarka próżniowa,
- naświetlacz do jaj,
- tace kelnerskie,
- bielizna stołowa, zastawa stołowa, sztućce i szkło stołowe oraz inny sprzęt do podawania potraw,
- termometr do mierzenia temperatury produktu poddanego obróbce termicznej,
- wagi pomiarowe,
- wyposażenie baru, ekspresy, termosy, miarki, mieszadła itp., kasa barowa z oprogramowaniem do obsługi baru,
- instrukcje obsługi maszyn i urządzeń gastronomicznych,
- receptury gastronomiczne,
- instrukcje i procedury bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.