Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Leśnej Podlaskiej

Logo ZSCKR w Leśnej Podlaskiej

ZESPÓŁ SZKÓŁ CENTRUM KSZTAŁCENIA ROLNICZEGO IM. WINCENTEGO WITOSA W LEŚNEJ PODLASKIEJ

Logo Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Logo Sieci Szkół Rolniczych MRiRW

Wyposażenie pracowni do praktycznej nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych

Najważniejsze wyposażenie warsztatów i pracowni:

  • stoły produkcyjne,
  • kuchenki indukcyjne z piekarnikami,
  • zestawy garnków, patelni i innych naczyń kuchennych,
  • drobny sprzęt produkcyjny,
  • maszynki do mielenia, frytownice, blendery, roboty wieloczynnościowe, naczynia do gotowania na parze, sokowirówki,
  • chłodziarko – zamrażarka,
  • zmywarka do naczyń,
  • piec konwekcyjno-parowy,
  • kuchenki mikrofalowe,
  • urządzenie do gotowania w niskich temperaturach,
  • wózek do flambirowania,
  • pakowarka próżniowa,
  • naświetlacz do jaj,
  • tace kelnerskie,
  • bielizna stołowa, zastawa stołowa, sztućce i szkło stołowe oraz inny sprzęt do podawania potraw,
  • termometr do mierzenia temperatury produktu poddanego obróbce termicznej,
  • wagi pomiarowe,
  • wyposażenie baru, ekspresy, termosy, miarki, mieszadła itp., kasa barowa z oprogramowaniem do obsługi baru,
  • instrukcje obsługi maszyn i urządzeń gastronomicznych,
  • receptury gastronomiczne,
  • instrukcje i procedury bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.